luni, 21 octombrie 2013

OPORTUNITATE pentru VOI!!! Salonul de Inventica si Creatie pentru Tineret - Noiembrie 2013

SALONUL NAŢIONAL  DE INVENTICĂ ŞI CREAŢIE ŞTIINŢIFICĂ  PENTRU TINERET – 2013

LINK: http://mts.ro/noutati/salonul-national-de-inventica-si-creatie-stiintifica-pentru-tineret-2013/


SALONUL NAŢIONAL DE INVENTICĂ ŞI CREAŢIE ŞTIINŢIFICĂ PENTRU TINERET – 2013


Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în perioada 20 – 24 noiembrie 2013, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, cea de a XI-a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”.

Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură”. Cu această ocazie au loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite domenii ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative.

Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârste între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare. Această iniţiativă îşi propune să promoveze şi să încurajeze tinerii în domeniul Inventică şi Creaţie Ştiinţifică.

 Cu acest prilej Ministerul Tineretului şi Sportului lansează şi un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care îşi expun lucrările în cadrul Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret – 2013.

 La CONCURS participă tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele secţiuni:

1) ŞTIINŢE APLICATE (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)

2) TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)

3) CREAŢIE TEHNICĂ (de produs, de interior, grafic design etc.)

Selecţia lucrărilor înscrise la concurs se realizează de către jurii formate din specialişti ai domeniilor respective, iar cele mai creative şi inovative lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării, într-un cadru festiv.

Lucrările tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, fiecare tânăr/echipă având la dispoziţie un spaţiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele şi modul prin care îşi promovează ideea.

Vă aşteptăm la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret – 2013!


Selecţia participanţilor

            Selecţia participanţilor se face în baza următoarelor documente:

A) Formular tip de înscriere (descarcă aici)

B) Document de identitate (CI) - în copie;

C) Curriculum – Vitae (CV).Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: salon.national2013@mts.roavând inscripţionată, în câmpul „Subiect, menţiunea: „Înscriere „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret până  duminică, 27 octombrie 2013.

Lista participanţilor, stabilită în baza  evaluării aplicaţiilor, va fi postată pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului - www.mts.ro, în data de miercuri, 30 octombrie 2013.

Masa, cazarea şi parţial transportul participanţilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu până în Bucureşti), alţii decât cei din Bucureşti, se asigură de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Numărul de participanţi pentru tinerii care participă în echipă, este de maxim 3 tineri însoţiţi, eventual, de un profesor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu